Despre mine

Îmi place să fotografiez. Aşa a început totul…
Îmi place să surprind în imagini momentele preţioase din viaţa clienţilor mei. Îmi place să creez fotografii unice şi încerc, cu fiecare eveniment, să fiu mai bun, mai creativ şi să mă reinventez cu fiecare ocazie. Vreau să vă ofer prin imaginile mele o altă perspectivă asupra ACELEI zile, vreau să fiu alături de voi şi să redau emoţiile primului dans, al acelui răspicat ‘Da’, lacrimile din ochii părinţilor văzându-şi copiii fericiţi…
Împreună vom spune povestea voastră, vom creea albume unice, rafinate şi elegante pe care să le preţuiţi o viaţă.
Sunt fotograf profesionist de nuntă din perioada în care fotografia de nuntă era privită de către alți fotografi – care practicau alt gen de fotografie – ca ruda săracă și incultă.
Sunt fotograf profesionist de nuntă din perioada în care fotografii de nuntă, atunci când acceptau și alte job-uri foto care nu erau legate de nuntă, erau priviţi ca niște agresori ale unor teritorii fotografice demult revendicate. Am înfiinţat MBS Studio împreună cu soţia mea, Mihaela, într-o vreme în care implicarea familiei și, mai ales, a unei femei în activităţi ce presupun manipulare de echipament foto-video, era privită ca o lipsă de profesionalism.
Așa cum o doamnă care poartă o geantă demodată, după o perioadă de timp (mai lungă sau mai scurtă în funcţie de noroc … 🙂 ) ajunge să fie în pas cu moda, tot așa am știut și eu că alegerile mele fotografice, considerate iniţial eronate, vor părea inspirate și vizionare 🙂  .
Având în vedere că am fost fotograf de nuntă în condiţii atât de ‘vitrege’  🙂  și am supravieţuit ( ca ocupaţie, nu fizic 🙂  ), fără să par arogant, vreau să spun câteva lucruri despre cum văd eu fotografia de nuntă.
Cred că, în primul rând, fotografia de nuntă se realizează … la nuntă. Din cauza modului neregizat în care se documentează un eveniment în varianta fotojurnalistică, imaginile obţinute pot fi mai puţin spectaculoase decât cele obţinute la o şedinţă ”trash the dress” atât de la modă astăzi. Dar, după trecerea timpului, ştiu că ele sunt mai valoroase prin conţinut! Peste zece ani,  când vei privi albumul de nuntă, vei dori să îţi amintești trăirile şi emoţiile voastre, nu indicaţiile fotografului din week-end-ul de după.
Este esenţială acea comunicare între fotograf şi subiect, acea ‘chimie’ fără de care nu se pot realiza imagini grăitoare. Experienţa şi ‘maturitatea’ fotografică sunt alţi factori care, pe lângă cel de ordin tehnic, pot contribui la realizarea unor imagini inegalabile şi speciale.
Îmi doresc să fotografiez evenimente și peste 20 de ani, iar mirii mei din anul 2033 să fie copiii foștilor clienţi din anii 2000.

Pune preţ pe amintirile tale!
Valentin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.